Türk Egemenlik Sahasında Güney Kıbrıs Rum İşgali...

Bu nasıl adalet yahu, Rum istediğini yapar AKINCI da seyreder ve bir tepki koymaz?
Rumlar aldı başını tam GAZ gider AKINCI da çözüm yapacağını zanneder?
Rumların doğalgaz adımları karşısında Akıncı'daki sessizlik daha ne kadar devam edecek?
İtalyan ENI ve Fransız TOTAL şirketleri, Kıbrıs Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge”deki 6 numaralı parselde, Ocak 2018’de sondaja başlayacak.
Türkiye’nin hak iddia ettiği KITA sahanlığında bulunan 6’ncı parseldeki sondajın güvenliğini sağlamak için Fransa’nın, “kendi önlemlerini alacağı” bildirildi.
Güney Kıbrıs, Yunanistan, İsrail ve İtalya, bugün "EastMed" yani Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı hakkında Lefkoşa'da 4 ülke Enerji Bakanları tarafından Mutabakat Anlaşması imzaladılar.
Doğu Akdeniz boru hattı: Bir seçenek olarak Kıbrıs'taki ve Israil'deki gaz alanlarını Yunanistan vasıtasıyla İtalya üzerinden güney Avrupa'ya bağlayarak Levant havzasından güneydeki Avrupa'nın gaz şebekesine enjekte edeceği bir boru hattının inşasıdır.
Kıbrıslı Türklerin de bu gaz kaynaklarında hakları var fakat KKTC'den ses var mı? YOK !


3. TUR DOĞAL GAZ İHALESİ
Güney Kıbrıs'ın tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) mevcut doğal gaz arama çıkarma faaliyetleri için açtığı ihalenin üçüncü turunda.ENI-Total ortaklığına verilen blok 6 TC KITA SAHANLIĞI ile örtüşüyor. ENI'ye ihale edilen blok 8 ise KKTC'ye ait MEB bölgesi ile örtüşüyor...
TÜRKİYE’NİN KITA SAHANLIĞINDA BULUNAN ALAN İÇİNDE RUM YÖNETİMİNCE RUHSAT VERİLDİ
Rum Yönetimi'nin haritalandırmasına göre 6. parsel Türkiye'ye aittir. Bu da Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın Türkiye'nin Akdeniz'de deniz yetki alanı yokmuş gibi hareket etmesinin sonucudur. Nitekim Rum-Yunan planlaması Türkiye ve Mısır'ın denizde sınırının olmadığı varsayımına dayanmaktadır.Bu nedenle de her iki ülke de Türkiye'nin yetki alanında bulunan deniz bölgelerini kendi egemenlik alanlarına katmaya çalışmaktadır. Türkiye'nin egemenliğindeki bir bölge için Rumların ihale açması da açık bir tecavüzdür.
Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip ülke olarak Türkiyenin BM’ye, 32°16`18″E” Batı Meridyenini kendi deniz sınırı olarak BM'e bildirdiği ve Türkiye’nin kendi kıta sahanlığının dış sınırları hak sahibi olduğu bölgeler aynı zamanda Mısır ile olan deniz sınırını oluşturmaktadır.
GKRY’nin ilan ettiği 13 adet ruhsat sahasının toplam yüzölçümü 70.000 km²’dir. Bunlardan 1, 4, 5, 6 ve 7 numaralı sahalar, Türkiye’nin 2 Mart 2004 tarih ve 2004/Turkuno DT4739 sayılı Notası ile haklarını saklı tuttuğu Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığı alanlarının 7.000 km²’lik kısmına tecavüz etmiştir. GKRY’nin yutmaya çalıştığı bu lokma, Kıbrıs Adası'nda hükmettiği alandan büyüktür.



HATIRLATMA - 16 Agustos 2016
Doğu Akdeniz'de Doğalgaz Keşifleri ve Doğu Akdeniz Petrol ve Gaz Coğrafyasi Haritasi ABD Kongre Araştırma HİZMETLERİ Bölümü tarafindan Kongreye sunuldu.Doğu Akdeniz'de Doğalgaz Keşifleri Kongre üyeleri ve komite için hazırlanan rapor ABD Kongresinde onaylandı ve ABD Dısişleri Bakanlığınca yayımlandı...
Kıbrıs müzakereleri Birleşik Kıbrıs Federasyonu’nun kurulmasıyla neticelenecek olursa Türkiye’nin deniz egemenlik alanları üzerindeki Rum işgalini, Birleşik Kıbrıs Federasyonu’nun hayata geçmesiyle kabul etmek zorunda kalması olacaktır. Bırakın Doğu Akdeniz’deki hidro karbon yataklarındaki haklarını deniz yetki alanları bakımından dahi Rum-Yunan ikilisinin yıllara yayılmış stratejisinin sonucu olarak Antalya açıklarındaki dar bir alana hapsolacaktır.


Comments

Popular posts from this blog

"Altın Madeni’nde Siyanürle Altın Aranıyor" iddiası..

Akdeniz’in Hidrokarbon Potansiyeli

Yörükler-1 kuyusu kuru kuyu olma ihtimali riski çok yüksek